Zonnende Lievenheersbeestjes.

Wat een schoffelweer zeg!  Zon en wind, daarvoor de ideale combi.

De laatste maanden is het er veel van gekomen. Dat was ook nodig, want de wintergroenbemester haver bleek toch niet zo vorstgevoelig te zijn. En als je dan niet ploegt om het bodemleven te sparen……..
Gelukkig ligt de meeste haver nu verdord op het land, klaar om opgepeuzeld te worden door al wat op en in de bodem leeft. Daarvoor mag het wel weer wat vochtiger worden en ‘s nachts ook wat warmer. Dan wordt dat bodemleven actiever.

Tijdens het schoffelen afgelopen week viel het me op dat er veel lieveheersbeestjes op de grond of op kleine plantjes daar net boven zitten. Alsof ze aan het zonnebaden zijn, lekker op te warmen na de toch wel koude nachten.

De afgelopen 6 weken zijn er heel wat groenten gezaaid en geplant. Twee weken geleden hebben we op een zaterdagochtend met een groep van 5 veel plantbakken leeg gemaakt en de groentenplanten in goede zorg geplant. Dat scheelt een hoop werk zeg:  Één paar handen of 5 paar handen om het werk te doen. Het was daarbij ook nog een gezellige ochtend. Voor herhaling vatbaar dus.

De komende weken zijn de eerste groenten te oogsten! Toch nog onverwachts snel.
Raapstelen, bosui en spinazie staan op de oogstlijst. Ze zijn te bestellen door een e-mail naar de Wenteling te sturen. Dan ontvang je de wekelijkse bestellijst. Voor dinsdag 17.00 uur besteld, kan woensdags tussen 17.00 en 18.30 uur op ons huisadres in Udenhout worden opgehaald.