Welke prijs past bij mij?

De Wenteling heeft er voor gekozen om de prijsstelling van zijn groenten deels vrij te laten.
Daarvoor zijn de volgende 2 redenen:

  • Ik als teler vind het belangrijk dat de mensen die minder te besteden hebben ook groenten van de Wenteling kunnen kopen.
    Men kan dus voor een lager % kiezen dan 100 % , wat de adviesprijs is. Met de verwachting dat dit in evenwicht wordt gebracht door klanten die bereid zijn meer te betalen, dan deze adviesprijs.
  • De tweede reden heeft te maken met de wijze waarop de Wenteling de biologische tuinbouw uitvoert. Een wijze waarbij de drie aspecten: Dienend voor de Aarde, Dienend voor U en Dienend voor de mensen die werken op de Wenteling, leidend zijn.
    In de praktijk betekent dit o.a. dat aandacht wordt besteed aan; toename van biodiversiteit, zo min mogelijk belasting van het milieu, produceren van voedende voeding (groenten met voldoende mineralen, vitaminen en levenskracht) en het realiseren van goede werkomstandigheden. En dit heeft waarde.
    Waarde die in het huidige prijsvormingssysteem in de landbouw nog niet wordt meegenomen.
    Bij de Wenteling heb je als klant wel de mogelijkheid, door het kiezen van de prijs die bij je past, deze waarde voor jou mee te laten tellen.

In een schaal van 60% tot 200% van de adviesprijs van de groenten kun je als klant kiezen welke prijs het best bij je past.
Heb je weinig te besteden dan kies je voor een lager %. Heb je meer te besteden en/of hecht je veel waarde aan de wijze waarop de Wenteling de groenten teelt dan kies je een hoger %.  Je kunt dit percentage wekelijks wijzigen.

Voor mij staat voorop, dat je je volledig vrij voelt om te doen wat kloppend is voor jou.

Standaard staat het percentage op 100 %. Je kunt traploos jouw % kiezen. Je doet dit voor jouw totale bestelling die je hebt gedaan, dus voor het totale bestelbedrag.

Als je niet kiest betaal je de adviesprijs (100%).

De adviesprijs (100 %) is nu gebaseerd op het uitvoeren van puur de noodzakelijke werkzaamheden tegen een minimale vergoeding voor mij als teler.

WWD-Welke prijs past bij mij
                                                                              Foto gemaakt door Hanneke van Iersel