Verbinding

Bij de Wenteling zijn we van mening dat boeren en consumenten elkaar kunnen helpen en eigenlijk niet zonder elkaar kunnen.

Voor mij als tuinder is het fijn, dat ik weet dat mensen me ondersteunen door de groenten die ik teel af te nemen. Op die manier kan ik bouwen aan een duurzaam bedrijf.

Jij als klant van de Wenteling heeft de garantie dat er gezonde groenten op een zo duurzaam mogelijke manier worden verbouwd. Groenten die je zelf kunt zien groeien en zelfs mee kunt helpen om die te laten groeien.

Door je te verbinden met de Wenteling draag je bovendien direct bij aan een aantal wezenlijke milieudoelen. Denk daarbij aan:

  • Minder voedselkilometers. De groenten blijven namelijk in de regio.
  • Toename van biodiversiteit. Op de Wenteling groeien een divers aantal gewassen. Niet alleen gewassen waarvan geoogst wordt maar ook die bepaalde insecten aantrekken of de bodem beschermen. Zo wordt er echt voor de Aarde gezorgd.
  • Minder afval van voedsel. Je krijgt de groenten direct vers van het land en zijn daarom lang te bewaren. Soms ontvang je producten die er van de buitenkant net niet optimaal uitzien maar prima te eten zijn. Producten die in het reguliere kanaal zouden worden afgekeurd.

Je kunt je aansluiten bij de Wenteling door of een Oogstdeel of een Keuze-abonnement te nemen.

Uiteindelijk is mijn droom om de afzet volledig via Oogstdelen te laten verlopen.

Verbinding - in tekst