“Sneeuwdruppels” planten rond de langste dag.

Overzicht op 18 juni

Inmiddels is het zomer geworden en hebben we de langste dagen van het jaar.Op het land zijn we ook al met de winter bezig. Namen als “Snowdrop” en “Christmas” als rasnamen voor Flower Sprout planten (zie foto) komen nu langs tijdens het planten. Afgelopen weken is ook de wintersavooie geplant en zijn verschillende rassen boerenkool voorgezaaid.Een deel van de in het voorjaar gezaaide groenbemester is gemaaid en geschoffeld en deze bedden doen nu dienst als standplaats voor bovengenoemde planten.Het seizoen is volop bezig. En het is warm en droog.

 

Vier weken geleden ben ik begonnen met het oogsten en de eerste leveringen aan een paar winkeltjes en pakketbedrijfje hebben plaatsgevonden. Een voor mij nieuw prachtig bindsla type Forellenschluss (zie foto) maakte ook deel uit van de levering. Ik ben benieuwd hoe de afzet van wat grotere partijen gaat verlopen en vind dat ook spannend.
De nodige plagen hebben zich de afgelopen tijd aangediend maar gelukkig staan de meeste planten nog fier in de wind.
Ze verlangen naar regen en wat lagere temperaturen. Volgens de weersvoorspelling blijft dat nog wel twee weken uit. Dat betekent dat er meer aanspraak wordt gemaakt op je inventiviteit bij het bewerken van de grond en het planten en zaaien. Ook ben ik nu druk bezig met het aangieten van de planten met een tank met water achterop de trekker en ben van plan druppelbevloeing toe te gaan passen.

De komende maanden staan er oogst-excursies op het programma waarbij steeds één groente extra belicht wordt die u dan zelf ook gaat oogsten. In de agenda op onze website staat binnenkort hierover meer informatie. Aanmelden kunt u door een e-mail naar ons te sturen.

Begin deze  week is de winterprei aan de beurt om uitgeplant te worden. Dat gaat in de avonden gebeuren wat zowel voor de planten als de planter het beste is!
Op dit moment staat er een bloemenmengsel van Phacelia, vlas, zonnebloemen, zommerwilkke en Alexandrijnse klaver op het land. Er komen heel veel hommels en slechts enkele bijen op af komen. Het is een gezoem van je welst.