Sirene – Knuffelmoment

Ongeveer twee weken geleden heb ik meegedaan met een retraite weekend bij de Maanhoeve in Exloërveen (een klein plaatsje in Drenthe). Het thema was “Angst en Vertrouwen”. Een heel aantal programma-onderdelen van het weekend leken helemaal op Carien toegesneden te zijn: Mediteren, mantra zingen en deels in stilte zijn.  Niet zo voor de hand liggende dingen voor mij.
Een filmpje op YouTube bij Purpose People en een telefoongesprek gaven me de doorslag om toch mee te doen.

Ik ben blij dat ik gegaan ben. Het was een bijzonder weekend. Aan het einde van dit weekend, op zondagmiddag was er een soort rondvraag, waar ieder kon vertellen wat hij of zij op z’n hart had n.a.v. ons verblijf daar.
Een deelneemster Maria, kwam daar met wat ik vond een prachtig idee.
Elke eerste maandag van de maand, gaan om 12 uur de sirenes af in Nederland, overal op het zelfde moment. Als we dan op dat moment elkaar een knuffel geven, net met wie je op dat moment tegenover je hebt, dan wordt de wereld net weer een stukje mooier! Als dat in het begin wat onwennig voelt, kun je ook starten met elkaar een hand te geven en bijvoorbeeld een goede maand toe te wensen.

Het idee om van het maandelijkse sirene-moment een knuffelmoment te maken is te mooi om te laten liggen, dus deel deze blog allen alsjeblieft!