Plan B ?

Wat een heerlijk weer, koele lucht en een al warmer wordende zon; het voorjaar is in aantocht!
‘s Ochtends merk je het al dat de vogels zich laten horen en over een week of zes begint het nieuwe groeiseizoen. Wij zijn benieuwd waar dat zal zijn.

Afgelopen weekend heeft in de Nieuwe Oogst Regio Zuid een advertentie gestaan met onze vraag naar een boerderij! De Nieuwe Oogst is een weekkrant waar menig boer op geabonneerd is.
Carien en ik zijn dus nog op zoek naar de plek, voor ons thuis. Een plek waar we welkom zijn en ons kunnen ontplooien. Mocht deze plek zich de komende weken niet gaan aandienen, dan komt plan B in zicht.

Waaruit bestaat plan B?
Met liefde, plezier en ontspanning gezonde groenten telen op ruim een halve hectare gehuurde grond in de buurt. Natuurlijk volgens de richtlijnen van de biologische landbouw.
Teelttechnieken uitproberen die ik lees in de literatuur maar nog niet eerder zelf heb gedaan. Nieuwe groenten telen als Zoete Bataat, Flower Sprout en Edamame (= verse soyabonen in de peul).
Excursies organiseren over suikermais, boerenkool en Edamame. Een paar schoolklassen ontvangen.
En heb je zin om regelmatig mee te komen helpen, dan ben je welkom. Want regelmatig is het heel waardevol en gezellig om met meerdere de werkzaamheden op het land te doen.

Plan B lijkt voor mij op een soort proeftuin voor hoe ik het wil gaan doen als we later neerstrijken op onze eigen plek. Het voor een deel breken met m’n oude patronen. Die er voor mij hebben gezorgd dat het fluiten van de vogeltjes niet hoi het voorjaar begint weer inhield, zoals dat vroeger was, maar meer o jee ik moet weer gaan presteren: Perfect en alles onder controle.
Met dat laatste een stuk genuanceerder omgaan en er op vertrouwen dat het dan toch allemaal goed komt is een soort experiment waar ik benieuwd naar ben.

Ik moet zeggen als ik dit zo teruglees, dat er een glimlach op m’n gezicht verschijnt. Dat lijkt me een goed teken.
Hartelijke groet, Robert