Langlaufen en boerenkool mooie combi.

Rolskiën is een hobby van me. Rolskiën is een soort langlaufen op wieltjes, wat je gewoon op de straat doet. Een mooi alternatief voor langlaufen in een land als Nederland, waar niet zo vaak sneeuw ligt.
Afgelopen weekend lag er wel sneeuw! Daarom m’n echte langlaufski’s van de zolder gehaald en zaterdags morgens met ski’s en stokken op de fiets naar de Drunense Duinen gefietst. Een opgetogen gevoel, tijdens het aandoen van m’n langlaufschoenen maakte meester van me. Families met kinderen waren al aan het sleeën in die mooie witte wereld.
Ik moet zeggen het langlaufen ging moeizaam er lag echt te weinig sneeuw. Het leek er meer op, dat ik bezig was duinzand voort te stuwen dan lekker aan het glijden. Zoekend naar de sneeuw in de luwte plekken van de wind, was ik toch nog een eindje gekomen. Het terug wandelen met de ski’s in de hand was ook leuk….. Te meer omdat er er een ontspannen sfeer hing door al die winterpret.

Wat ik ook zo mooi van de winter vind, is boerenkool.
Komende seizoen is dat één van de groenten waar ik me op toe ga leggen. Die past helemaal bij het winterse weer van afgelopen week.
We gaan verschillende rassen telen, die u tijdens een excursie kunt komen bekijken. De rassen komen uit Nederland, Duitsland en Amerika. In Amerika is boerenkool een superfood, die op allerlei manieren wordt bereid. Hij zit vol met vitamine A, B6, C en K en bevat relatief veel ijzer.Ideaal ook voor vegetariërs.
Als je zelf de boerenkoolbladeren afrispt en snijdt, dan maak je een stamppot waar de voorgesneden boerenkool echt niet aan kan tippen.

Wie weet kunt u de onze volgend jaar proeven gezellig bij een haardvuurtje!