Activiteiten

Welkom!

Op deze pagina vind je de activiteiten die de Wenteling organiseert of pas geleden heeft georganiseerd.

Voor sommige activiteiten dien je je vooraf aan te melden, dit staat bij de activiteit vermeld. Wil je aan een dergelijke activiteit deelnemen, dan kun je je opgeven via het contactformulier op deze website met vermelding van de activiteit en het aantal deelnemers.

Veldboeket plukken op de Wenteling.

Voor klanten die een Oogstdeel of een keuze-abonnement hebben bestaat er de mogelijkheid om een veldboeket te komen plukken op de Wenteling. Dit seizoen kun je 3 boeketten komen plukken, wordt het er eentje meer is dat niet erg hoor. De tijden dat je kunt komen plukken zijn:
Maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur.
Zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Hier vind je een plattegrond van de Wenteling met daarop de bloembedden genummerd aangegeven.
Deze zijn op verschillende tijden ingezaaid.
Op dit moment kun je plukken van bed 1, 2 en 4. Met name van bed 1 en 4 is het makkelijk plukken.

Let op! Alleen lopen op de paadjes (trekkersporen) en een eigen mesje of snoeischaar meenemen. Veel plezier met de pluk.

Bio-soep met een broodje!

Deze activiteit is al geweest en was heel gezellig.

Zondag 10 juli 2022 vindt er op de Wenteling een informatieve rondleiding plaats onder het genot van een kop soep en een broodje. Ook wordt er stil gestaan bij de wijze van afzet in de vorm van Oogstdelen.
De rondleiding start om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Inloop vanaf 11.45 uur.
De toegang is gratis, wel moet je je aanmelden  via het contactformulier, dat kan tot uiterlijk zaterdag 9 juli  13.00 uur, vermeldt daarbij ook met hoeveel mensen je komt.

De Wenteling is gelegen halverwege de Zwaluwsestraat te Tilburg. Een zandpad tussen Tilburg en Udenhout (zie kaartje op “Contact”-pagina).

Frambozenpluk

Voor klanten die een Oogstdeel of een keuze-abonnement hebben bestaat er de mogelijkheid om frambozen te komen plukken op de tuinderij.

Helaas is het oogstseizoen van de zomerframbozen ten einde.
In de herfst verwachten we herfstframbozen. Als deze te plukken zijn krijg je als aangeslotene bij de Wenteling dit te horen.

 

Meewerk-ochtenden op de tuinderij.

Voor klanten die een Oogstdeel of een keuze-abonnement hebben bestaat er ook de mogelijkheid om mee te doen met de meewerk-ochtenden op de tuinderij.
Iedere 1 ste zaterdag van de maand (behalve in september) is er een meewerk-ochtend van 9.00 uur tot ongeveer 12.30 uur.
Iedereen is welkom of je nu ervaring hebt of niet.
Als je komt graag uiterlijk 1 dag van te voren (liever eerder) doorgeven per e-mail, dan weet ik hoeveel koek en thee ik mee moet nemen.