Activiteiten

Welkom!

Op deze pagina vind je de activiteiten die de Wenteling organiseert of pas geleden heeft georganiseerd.

Voor sommige activiteiten dien je je vooraf aan te melden, dit staat bij de activiteit vermeld.

Filmvertoning: “Onder het Maaiveld”

In samenwerking met de biologische tuin  de “Sprankenhof” uit Udenhout organiseert de Wenteling de vertoning van de film: “Onder het Maaiveld”. Een film waarbij op een prachtige manier al het leven in de bodem inzichtelijk wordt gemaakt. Zeker een aanrader om te komen kijken.

Tijdens de filmavond wordt een korte introductie gegeven door beide organiserende bedrijven. Wat de bodem voor hen in hun biologische bedrijfsvoering betekent. Op het einde van de film is er de mogelijkheid om vragen aan de Sprankenhof of de Wenteling te stellen.
Duur van de film is 83 minuten.
Trailer

Wanneer: Vrijdag 9 juni
Aanvang: 19.30 Uur, inloop vanaf 19.00 uur.
Plaats: ‘t Plein, Tongerloplein 1  5071CX  Udenhout

Kaartjes voor deze avond kosten € 7,50 en zijn nog aan de zaal te kopen. De zaal gaat om 19.00 uur open.

Uit het persbericht:
Onder het Maaiveld toont de ongeziene en daardoor onbekende ondergrondse wereld in alle glorie. Van de ‘reusachtige’ bewoners als mollen en regenwormen, via larven en schimmels tot organismes die alleen met de sterkste microscopen betrapt kunnen worden, als bacteriën en beerdiertjes. De beelden lijken zo uit een peperdure sciencefiction-productie te komen, maar zijn gewoon gemaakt in de Nederlandse bodem. De documentaire geeft zo een unieke kijk op de aarde en je krijgt daardoor nog meer respect voor de kracht en inventiviteit van moeder natuur.

Meewerk-ochtenden op de tuinderij.

Voor klanten die een Oogstdeel of een keuze-abonnement hebben bestaat er ook de mogelijkheid om mee te doen met de meewerk-ochtenden op de tuinderij.
Iedere 1 ste zaterdag van de maand (behalve in september) is er een meewerk-ochtend van 9.00 uur tot ongeveer 12.30 uur.
Iedereen is welkom of je nu ervaring hebt of niet.
Als je komt graag uiterlijk 1 dag van te voren (liever eerder) doorgeven per e-mail, dan weet ik hoeveel koek en thee ik mee moet nemen.