Forum

Schrijf een nieuw bericht

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Ingrid Snijders Ingrid Snijders schreef op 13 april 2017 om 18:07:
Beste Robert en Carien en medewerkers,

Hartelijk dank voor alle jaren van inzet voor onze groente abonnementen.
We vinden het jammer dat jullie stoppen maar zeker alle begrip! Heel veel succes en geluk op weg naar jullie nieuwe stek.
Wat betreft tuinderij de Guit: Pieter en Julia zijn ons ook bekend via het groentepakket voor onze zoon.
Fijn dat zij het gaan overnemen.

Warme groet, Dingeman en Ingrid Snijders
Anja van der Aa Anja van der Aa schreef op 10 april 2017 om 19:59:
Wat schrokken wij van jullie bericht dat jullie stoppen per 1 mei.
Wij vinden het verschrikkelijk jammer, maar respecteren jullie besluit. We hopen dat het je lukt om de abonnementen ergens anders onder te brengen.
We waren zo content met huidig abonnement!!
In elk geval bedankt voor de afgelopen jaren!!
Mariëtte Eijssen Mariëtte Eijssen schreef op 7 november 2016 om 13:11:
Kunnen de recepten ook als kopje op jullie website. Er zitten hele lekkere recepten bij die ik graag vaker wil maken, zoals zalm met venkel in de oven, mmmm lekker en pasta met palmkool bijvoorbeeld.Vandaag ga ik de groenlof proberen. Al die briefjes bewaren is niet handig.
De palmkool is een bijzondere groente,maar wel lekker. Ik wist alleen niet hoe ik hem moest schoonmaken. De steel was nog wat hard.
Groet, Mariëtte Eijssen (Post)
Berdie Berdie schreef op 21 juli 2016 om 17:25:
Vandaag weer met veel plezier naar Berkel-Enschot gefietst om het pakket op te halen. Vooraf niet gekeken wat erin zou zitten. Ik laat me graag verrassen. Het ziet er prachtig uit. Wat een rijkdom toch weer. Genieten!
Met dank aan ieder die hieraan heeft meegewerkt.
Groetjes, Berdie
Ingrid Ingrid schreef op 28 april 2016 om 19:26:
Vandaag de soep gemaakt van schorseneren uit de nieuwsbrief. Dit was heerlijk en zal ik nog vaak maken. Een echte aanrader.

Groetjes ingrid v esch
SB SB schreef op 16 februari 2016 om 12:17:
Wat een leuk idee die bietenproeverij. Ik waardeer het initiatief om de keuze voor bietensoort aan de klant voor te leggen. De bietenproeverij hebben we echter nog niet gedaan. Eerlijk gezegd heb ik volgend jaar liever minder bieten in het pakket. Vond het wat veel dit jaar. Maar ik ben benieuwd wat de uitkomst is. Succes!
Conny Conny schreef op 10 februari 2016 om 19:11:
Het heeft even geduurd, maar vandaag was onze ' bietentest'. Omdat de Robuschka zoeter is, sprak ons de Roodkogel meer aan. Dus die heeft wat ons betreft gewonnen!
Minke Minke schreef op 9 februari 2016 om 14:34:
Rode bieten proef: Het was lastig verschil te proeven. Uiteindelijk vond ik de Robuschka toch wat zoeter en daardoor smaalvoller smaken dan de Roodkogel.
lies de laat lies de laat schreef op 6 februari 2016 om 19:16:
vandaag de rode bieten gegeten mijn favoriet is de robuschka zoeter dan de roodkogel.
groeten uit Moergestel
Diny van de Pas Diny van de Pas schreef op 6 februari 2016 om 16:24:
We hebben gisteren pas de proef gedaan en ook voor ons geldt: Robuschka is de winnaar! Voller en zoeter van smaak.
Robert Strikkers Robert Strikkers schreef op 6 februari 2016 om 14:02:
Beste Kim en andere proevers,
De afgelopen jaren, zijn we met de groep tuinders waar we smaakproeven mee doen er ook achter gekomen, dat "smaak" een heel persoonlijke beleving is. Thuis hebben we natuurlijk ook de proeverij gedaan en voor ons kwam de Robuschka als lekkerste uit de bus, omdat hij minder aards was.
Dank je wel allemaal voor het vermelden van jullie bevindingen.
Groet, Robert van de Wenteling
Kim de Jong Kim de Jong schreef op 5 februari 2016 om 11:58:
Grappig hoe smaak werkt! Ik vond de Robuschka juist zoeter! Ik heb beiden soorten hetzelfde klaargemaakt: 20 minuten gekookt. Zowel warm als koud gegeten. Beide keren vond ik de Robuschka het lekkerst.
Berdie van Thillo Berdie van Thillo schreef op 4 februari 2016 om 18:23:
Vandaag alle bietjes zo simpel mogelijk klaargemaakt; alleen met wat zout en water gekookt. Naast elkaar geproefd.
Mijn voorkeur gaat uit naar de zoetere 'Roodkogel'. De 'Robuschka' krijgt een goede tweede plaats.
John vindt ze allebei prima van smaak. Geen voorkeur.

We genieten nog elke keer van het groentenpakket. Met dank aan het team. Vanwege de afhaaldag blijven we ons pakket in Berkel-Enschot ophalen.
Enid de Weever Enid de Weever schreef op 4 februari 2016 om 09:47:
Gisteren met veel smaak de biet "Robuschka" verorberd!
In blokjes in warme koolzaadolie omgeschud, wat water erbij en heel zachtjes gekookt gedurende zo'n 20 minuten.... Heerlijke biet.
De "Roodkogel" aten we steeds rauw, zeer fijn gehakt met wortel en wat dressing. Ook heel goed, maar moeilijk te vergelijken met de andere biet!
Ingrid van Esch Ingrid van Esch schreef op 3 februari 2016 om 08:16:
Wij hebben de bieten gekookt. De roodkogel was zoeter en minder aardse smaak. Ook de structuur was fijner. Dus wij kiezen voor de roodkogel.
Anja van der Aa Anja van der Aa schreef op 2 februari 2016 om 18:10:
Vanavond de bietenproeverij gedaan. Gestoofd met een beetje roomboter en beetje water. Op het laatst een beetje appelazijn. Verder niets! Heerlijke pure smaak!
De roodkogel heeft wat ons betreft gewonnen. Alhoewel de Robuschka ook prima smaakt!
Wij kijken weer uit naar het nieuwe pakket!
vIncent Deliën vIncent Deliën schreef op 31 januari 2016 om 18:51:
Vanavond hebben wij beide bietenrassen op dezelfde manier klaargemaakt (koude bietensalade met een uitje en een augurk, wat azijn en olie). En wij vonden de kogelbietjes toch net wat lekkerder en voller van smaak. Maar ik moet wel zeggen dat de Robuschka een stuk makkelijker is schoon te maken, van zijn velletje te ontdoen. Zo zie je maar weer, ieder voordeel heeft zo zijn nadeel.
Paul Dijcks Paul Dijcks schreef op 31 januari 2016 om 18:18:
Hoi Robert,
We hebben vandaag blind de rode bieten getest.
Onafhankelijk van elkaar kozen hier alle leden van het gezin voor de Robuschka.
Iedereen vond de Roodkogel wat vlakker van smaak en minder "aards".
Dus hier gaan 4 stemmen naar de Robuschka.
Anita Huijsmans Anita Huijsmans schreef op 30 januari 2016 om 19:08:
Rode bieten proeverij:
We hebben de bietjes naast elkaar klaar gemaakt, op eenzelfde manier, en naast elkaar geproefd. Beide soorten smaken prima. Maar de Roodkogel is onze favoriet. De smaak van deze biet is lekker vol, en sluit het best aan bij wat wij verwachten van rode bietjes. We vinden het leuk om mee te doen aan deze smaak test. Dank daarvoor.
De Wenteling De Wenteling schreef op 16 januari 2016 om 16:49:
Beste bezoeker / abonnee,
Graag nodig ik u uit om ook lekkere recepten hier via ons Forum te delen.
Groeten, Robert Strikkers