Tuinder

Robert Strikkers, De WentelingMijn naam is Robert Strikkers en tuinder op de Wenteling.
Rond 1990 ben ik gestart met dit vak.
Mijn biologische landbouwopleiding heb ik met heel veel plezier gedaan.
Deze opleiding resulteerde in een baan bij ecologische tuinderij “Ut Rooie Bietje” in Tilburg. Van hieruit heb ik samen met mijn vrouw Carien Martens in 1995 de overstap gemaakt naar een eigen bedrijf “De Tuin”.
Carien heeft zich teruggetrokken uit de tuinderij en heeft een eigen yoga-praktijk “In de Roos”.

Biologisch telen is al vanaf de start van de tuinderij mijn uitgangspunt geweest. Simpelweg omdat ik vind, dat het een duurzame manier is van gebruik van onze Aarde. Die zowel onze omgeving als onszelf uiteindelijk ten goede komt!
Kwaliteit is een andere belangrijke peiler van het bedrijf. Dit geldt zowel voor de innerlijke als uiterlijke kwaliteit.

De uiterlijke kwaliteit merkt u aan de versheid van de producten en dat we die goed controleren op nadelige aantastingen die de houdbaarheid beïnvloeden.
Voor het verkrijgen van een goede innerlijke kwaliteit van onze groenten maken we alleen gebruik van biologische mest om de bodem te voeden.
Verder voegen we gesteentemeel aan de grond toe om het mineralengehalte van de bodem en de daarop groeiende groenten te verbeteren. Ook de zorg voor de structuur van de grond door op “bedden” te telen past hierin.

Uiteindelijk is mijn doel u lekkere en gezonde groenten te leveren.
Waarvoor ik vind, dat ik er een eerlijke vergoeding voor mag vragen. De medewerkers die bij de Wenteling werken ontvangen voor hun werkzaamheden namelijk ook gewoon een loon.